0113 - 745 706 mail@olyk.nl

Nurture & Play

Vooraf vindt een screening plaats. Op basis daarvan gaan we na of de groepsinterventie passend is. Zo niet, dan kan individuele Nurture & Play of Theraplay helpend zijn.
Oly-other-Olyk-Nurture

Nurture & Play is een kortdurende interventie voor zwangere vrouwen en moeders met een baby of peuter. De interventie is ontwikkeld in Finland door Saara Salo en haar collega’s en is gebaseerd op Theraplay en ‘Mentalization Based Treatment’ (MBT). Het programma is wetenschappelijk onderbouwd. De interventie vindt plaats in kleine groepen en is gericht op het vergroten van een positieve en hechte band tussen moeder en kind. (Aanstaande) moeders  die, om welke reden dan ook, meer moeite hebben om zich positief te verbinden met hun kindje, zijn van harte welkom. De interventie is kortdurend, laagdrempelig, gericht op preventie en voor zwangeren en moeders een gelegenheid om in contact te komen met elkaar en elkaar te versterken in hun ouderschap. Ook vaders worden betrokken bij het programma. Nurture & Play is preventief, kortdurend en speels en kan zowel individueel als in kleine groepen worden ingezet. Het is gericht op het verbeteren van de ouder-kind interactie, gebruikt daarvoor speelse momenten en reflectieve gesprekken, vanaf de zwangerschap tot 3 jaar na de geboorte.

Wij zijn blij dat we u kunnen melden dat de Inkoop Jeugdhulp Zeeland ons verzoek om dit programma te mogen inzetten in Zeeland heeft gehonoreerd.

Voor professionals/verwijzers: https://www.inkoopjeugdhulpzeeland.nl/aanbieders/olyk-kindertherapie en kijk onder Perceel 5 wat de mogelijkheden voor vergoeding zijn.

Logo Olyk Wit Label