06 – 83321086 mail@olyk.nl

Hallo, mag ik je voorstellen…

…aan Yk.

 

Beeldmerk Olyk

Samen met zijn moeder, Oly, want hij is nog een beetje verlegen…
Meestal is Yk vrolijk, maar soms niet. Dan kruipt ‘ie weg. Meestal loopt Yk vrolijk naast zijn moeder, maar soms zit ze hem in de weg. Yk vrolijk, Oly vrolijk. Samen tevreden… samen Olyk!

Olyk-Kindertherapie is er voor alle kinderen en jongeren van 0-15 jaar, die vastlopen in hun gedrag, emoties en/of algehele ontwikkeling door oorzaken die in het kind / de jongere zelf of in de omgeving aanwezig zijn. In alle vormen van hulpverlening bij Olyk-Kindertherapie wordt spelen en speelsheid ingezet. ‘Niet praten maar doen’ is het motto.

Wie zijn wij

Als je dit leest, kom je misschien binnenkort bij ons of wij komen naar jou. Er zijn dingen gebeurd die niet fijn zijn of je merkt dat het thuis, op school of met jezelf niet zo goed gaat. Wij gaan een tijdje met jou en met je ouders meedoen. Dat doen we door met jou alleen of samen met je ouders te spelen. Als je ouder bent, dan gaan we dingen doen die meer bij jouw leeftijd passen.

Voor ons is het allerbelangrijkste dat jij samen met je ouders, broers, zussen, leerkrachten en iedereen die bij jou hoort weer positief in het leven staat. Hoe? Dat ligt eraan wat bij jou / jullie past. Iedereen is anders en daarom helpen wij iedereen op een passende manier. Bij ons staat een cliëntgerichte aanpak centraal: wij helpen iedere cliënt door af te stemmen op wat hij/zij nodig heeft.

Sara Goedbloed-den Haan

Hallo, welkom bij Olyk! Sinds 2014 werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk en heb ik inmiddels twee fijne collega’s om mee samen te werken. Ik ben een orthopedagoog. Een orthopedagoog is iemand die gespecialiseerd is in opvoedkunde en die zich richt op kinderen en jongeren die in hun ontwikkeling worden belemmerd. Als orthopedagoog kan ik diagnostisch onderzoek uitvoeren en behandelingen aanbieden om de situatie te verbeteren. Ik ben ook speltherapeut en Theraplay Practitioner in opleiding. Dat betekent dat ik met jou en met je ouders vooral iets ‘doe’ en niet zoveel ‘praat’. Ik vind het geweldig om ouders en kinderen weer dichterbij elkaar te brengen, door speelsheid, hechtingsgerichte therapie en door samen terug te kijken wat er gebeurd is en hoe dit jullie levens heeft beïnvloed. Er is moed voor nodig om het proces in te gaan, maar je komt er altijd sterker uit…

Heb je nog vragen? Dan vind je mijn e-mail adres en telefoonnummer bovenaan deze pagina!

Hartelijke groet,

Sara Goedbloed-den Haan, MSc

Annemieke Speksnijder-Adema

Ik geloof dat elk kind het nodig heeft zich fijn, geliefd en gelukkig te voelen en ik geloof dat ouders er alles voor over hebben om hun kinderen geliefd en gelukkig te laten opgroeien. Het raakt me als ik kinderen tegenkom die het moeilijk hebben en zich niet meer fijn voelen. Het is mijn passie om samen met het kind te ontdekken wat het nodig heeft om zich weer gelukkig te voelen. Ook wil ik samen met ouders ontdekken hoe zij hun kind daarbij het beste kunnen helpen. Naast de problemen kijk ik juist ook naar de kwaliteiten en mogelijkheden van het kind. In de spelkamer help ik het kind die bij zichzelf te ontdekken en te gaan leren waarderen.

In 2002 heb ik mijn diploma van de ‘Sociaal Pedagogische Hulpverlening’ behaald. Ik ben gaan werken als groepsleidster in een gezinsgroep voor kinderen die door allerlei omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Ik heb mij daar gespecialiseerd in het begeleiden, verzorgen en behandelen van kinderen met (gedrags)problemen. Ik heb daar 12,5 jaar met veel plezier gewerkt.

Op de gezinsgroep werkte ik regelmatig samen met speltherapeuten. Ik vond het mooi en inspirerend hoe ze door middel van spel zoveel voor kinderen konden betekenen. Ik besloot om ook speltherapeut te gaan worden.

 

 Ella Haaij

Na de opleiding agogisch werk heb ik een aantal jaar met veel plezier gewerkt op een groep met volwassenen met ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Toen onze 2 kinderen naar school gingen ben ik bij MEE Zeeland terecht gekomen. Daar heb ik eerst als woonbegeleider bij volwassenen gewerkt. Naast mijn werk als woonbegeleider deed ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Later maakte ik, binnen MEE Zeeland, de overstap naar de functie consulent (later cliëntondersteuning). Binnen die functie heb ik me gespecialiseerd in autisme en in het begeleiden van gezinnen met opvoedingsvragen. Begin 2017 heb ik de stap genomen om als zelfstandig hulpverlener verder te gaan. Via mijn eerdere werk kende ik Sara en al snel waren we het eens over een samenwerking.

Voor mij is een samenwerkingsrelatie met de klant belangrijk. Vanuit de expertise van de klant samen op pad op zoek naar kracht. Volgens mij is er in ieder mens kracht aanwezig ook al is die soms verborgen. Het is voor mij iedere keer weer een bijzondere ervaring om een stukje mee te mogen lopen in een gezin. De regie ligt bij de klant en in samenspraak met de klant werken we aan de doelen die een klant zelf stelt. Samen met ouders zoeken we naar andere manieren om op een positieve manier om te gaan met het gedrag van uw kind.

 

 Marlijn Hendriksen

Marlijn HendriksenElk kind is uniek en vanuit die gedachte ga ik samen met het kind op zoek naar wat het beste helpt. Ik ben werkzaam als psychomotorisch therapeut, waarbij de gymzaal of beweegruimte mijn werkruimte is. Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelmethode waar gebruikt gemaakt wordt van sport en spelvormen en aan de hand daarvan kinderen kunnen ontdekken, ervaren, oefenen en uiten. Soms is doen makkelijker dan erover praten. Ik probeer kinderen en hun omgeving letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten.

Na het volgen van de sportopleiding wilde ik meer kunnen betekenen dan alleen mensen figuurlijk in beweging brengen. De opleiding tot psychomotorische therapeut bood deze optie waardoor ik sinds 2012 werkzaam ben als psychomotorische therapeut.

 

Rebecca van Laeke

Rebecca

Ik heb in België mijn bachelor sociaal werk behaald en in 2012 uitgebreid met het postgraduaat cliënt-centered spelcounseling. Hier droomde ik al geruime tijd van en de opleiding voelde voor mij dan ook als thuiskomen aan. De spelkamer voelt als mijn natuurlijke habitat. Ik geloof heel erg in de kracht van spel en beeldtaal. Ik sta er dikwijls van versteld hoe kinderen kunnen tonen in spel waarmee ze bezig zijn en hoe ze zich voelen. In 2016 deed ik de bijscholing docent kinderyoga bij Amba-amba. Ik volg ook een jaaropleiding Zandspeltherapie, dit sluit perfect aan bij de opleiding spelcounseling. Ervaring deed ik gedurende 8 jaar op in een CKG (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning) als gezins/thuisbegeleidster en spelcounselor. En vooral door zelf te ervaren wat het moederschap betekent voor mij, dat is de grootste leerschool…

Als hulpverlener vind ik een positieve focus en mensen zien in hun kracht zeer belangrijk. Daarnaast probeer ik mensen vooral te begrijpen in hun verhaal en mee te denken vanuit hun visies, waarden en normen. Ouders zijn absoluut de experts van hun kinderen en dit is dan ook mijn uitgangspunt.

 

Logo Olyk Wit Label