0113 - 745 706 mail@olyk.nl

Maak kennis met ons team

Robert Sonke


Hoi,

Ik ben Robert Sonke en werk sinds juni 2021 bij Olyk-Kindertherapie. Vanaf 1994 werk ik met kinderen, jongeren en hun ouders. De laatste 18.5 jaar werkte ik in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Jullie kunnen mij bij Olyk in twee functies tegenkomen. Met sommigen van jullie mag ik samenwerken als psychomotorisch therapeut (PMT). Anderen zullen mij tegenkomen als jeugd- en gezinsprofessional en systeemtherapeut in opleiding.

Soms zijn er ontwikkelingen in je leven waar je zelf of waar je met je gezin niet goed uitkomt. Het kan zijn dat je heel snel boos wordt, je voelt je onzeker of je begrijpt niet waarom anderen op jou reageren zoals ze dat doen. Voor ouders kan het betekenen dat ze ook niet meer weten hoe ze jou kunnen helpen. Dit kan zorgen voor spanningen in jullie gezin.

PMT is een ervaringsgerichte therapie. Ik maak hierbij gebruik van bewegingsactiviteiten en lichaamsoefeningen. Bij PMT staat het doen en ervaren centraal. Op een speelse manier kun je leren wat jouw grenzen zijn of de wat de grens van ander is. Je kunt leren meer zelfvertrouwen te krijgen, leren omgaan met angsten of leren omgaan met stressvolle situaties.
Als jeugd- en gezinsprofessional kom ik bij mensen thuis. De invloed van een gezin of systeem op kinderen is groot. De standaard manier van opvoeden of de manier waarop ouders hun opvoeding inzetten, werkt niet meer. Samen met ouders en jongeren probeer ik te zoeken naar een kleine verandering in de benadering die helpend is voor iedereen.

Mijn werkervaringen als groepsleider, gezinsbehandelaar en PMT-er bundel ik samen. Dat is mijn ervaringsrugzak. Met deze ervaringsrugzak wil ik graag samenwerken met jou en/of met je gezin om die stappen te maken, die nodig zijn om weer verder te kunnen. Dit is elke keer weer een ander proces en ik kijk er naar uit om dit proces samen met jou of jullie aan te gaan.
Groetjes, Robert

Robert

Robert

Psychomotorisch Therapeut, Systeemtherapeut io

Logo Olyk Wit Label