0113 - 745 706 mail@olyk.nl
l

Diagnostiek

Olyk-Kindertherapie biedt handelingsgerichte diagnostiek: kort sociaal-emotioneel onderzoek, eventueel in combinatie met een intelligentie onderzoek. 

Test, onderzoek, verslag

Olyk-Yk-Test

Er wordt gebruik gemaakt van de RAKIT intelligentietest, een IQ-test die speciaal ontwikkeld is om de sterke en minder sterke cognitieve capaciteiten van kinderen in de leeftijd 4-12 jaar te onderzoeken.

Tevens kan Olyk-Kindertherapie ingezet worden voor screening. Bij het onderzoek zijn het verslag met de bijbehorende observaties, conclusies en adviezen inbegrepen. Daarnaast wordt het verslag altijd besproken, indien gewenst ook op school. 

Olyk-Kindertherapie is specifiek getraind in het onderzoeken van de interactie tussen ouder en kind. In het bijzonder wanneer daar moeilijkheden zijn. Voor dit onderzoek maak ik gebruik van de MIM (Marschak Interaction Method) in combinatie met de EIS (Emotional Interaction Style assessment), eventueel aangevuld met andere instrumenten. Dit onderzoek is een standaard onderdeel van een Theraplay traject, maar kan ook los worden ingezet om ouders inzicht te geven in hun eigen interactiepatronen en de emotionele behoeften van hun kind. Na afname van de MIM-EIS vindt altijd een gesprek plaats waarbij ouders met behulp van stukjes video gemotiveerd worden om op zichzelf en de behoeften van hun kind te reflecteren. Het gesprek wordt aangepast op de mogelijkheden van de ouders, zodat het voor iedereen veilig voelt. Daarom vindt vooraf een interview met de ouders plaats, zodat we elkaar eerst beter leren kennen.

Logo Olyk Wit Label