Persoonlijke aanpak

Olyk werkt cliëntgericht en op maat. Dat betekent dat we iedere aanmelding die bij ons binnenkomt als een unieke aanmelding bekijken. We proberen vooraf een goede match te maken tussen de cliënten en de behandelaren. Ook proberen we vanuit de aanmeldinformatie al een inschatting te maken van de verwachte methodieken die nodig zullen zijn om een passende behandeling te bieden. We nemen daarnaast na start van het traject enkele weken de tijd om de beleving en achtergrond van het kind / de jongere en diens ouders of verzorgers in kaart te brengen. Ons motto: een goed begin is het halve werk!

Mam, als je mijn behandelaar nog ziet moet je haar nog wel even extra bedanken. Want het heeft wel erg geholpen.

Wat mensen vaak vragen

  • Hoe kan een behandeling bij Olyk mij verder helpen?

    Neem eens rustig een kijkje op onze website om na te gaan of en hoe een behandeling bij Olyk jou verder kan helpen. Als je nog vragen hebt, dan kun je altijd contact opnemen zodat we jouw vragen kunnen beantwoorden.

  • Hoe lang duurt een behandeling ongeveer?

    Dit is een (terechte) vraag die we vaak krijgen. We kunnen daar pas antwoord op geven als we meer weten over je aanmeldreden en hulpvraag. Bij kortdurende behandeling kun je denken aan zes tot negen maanden. Wanneer je hulpvraag groter (complexer) is, dan duurt de behandeling ongeveer twaalf tot vierentwintig maanden. De duur van de behandeling hangt ook sterk af van wanneer het voor jou goed genoeg is. Dat stemmen we samen af in de eerste fase van de behandeling.

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Ja, jouw behandeling wordt vergoed. Kijk daarvoor op de pagina met Praktische Informatie.

Kunnen wij jou ergens bij helpen?

Soms loop je even vast, alleen of met je omgeving. Wist je dat veel kinderen, jongeren en ouders dat gevoel een periode in hun leven kunnen hebben? Wij gaan graag samen met jou onderzoeken wat jou weer verder kan helpen. Daar zijn we voor.