We maken gebruik van het programma Nurture & Play in combinatie met eventuele andere behandelmethodieken die nodig zijn, zoals EMDR of andere vormen van traumabehandeling.

Nurture & Play is een kortdurende interventie voor zwangere vrouwen en moeders met een baby of peuter. De interventie is ontwikkeld in Finland door Saara Salo en haar collega’s en is gebaseerd op Theraplay en ‘Mentalization Based Treatment’ (MBT). Het programma is wetenschappelijk onderbouwd. De interventie kan plaatsvinden in kleine groepen, maar kan ook individueel worden aangeboden als maatwerktraject. N&P is gericht op het vergroten van een positieve en hechte band tussen moeder en kind. (Aanstaande) moeders  die, om welke reden dan ook, meer moeite hebben om zich positief te verbinden met hun kindje, zijn van harte welkom. De interventie is kortdurend, laagdrempelig, speels, gericht op preventie en voor zwangeren en moeders die in groep komen een gelegenheid om in contact te komen met elkaar en elkaar te versterken in hun ouderschap. Ook vaders worden betrokken bij het programma. De methodiek is gericht op het verbeteren van de ouder-kind interactie, gebruikt daarvoor speelse momenten en reflectieve gesprekken, vanaf de zwangerschap tot 3 jaar na de geboorte.

Voor professionals/verwijzers die ouders aan willen melden voor een groepstraject: kijk onder Perceel 5 wat de mogelijkheden voor vergoeding zijn. Professionals die ouders aan willen melden voor een individueel traject kunnen een verwijsbrief sturen voor individuele behandeling.