Wanneer positieve interactie of hechting anders verloopt dan gewenst...

Hechting- en interactie problemen ontstaan niet vanzelf. Er kunnen verschillende aanleidingen zijn, zoals: een trauma rond de zwangerschap of bevalling, persoonlijke problemen die jij zelf als (pleeg)ouder ervaart vanwege eigen trauma’s of ervaringen uit je eigen kindertijd. Verbinden en hechten kan daarnaast ook gewoon erg lastig zijn als je kind zelf ontwikkelingsproblematiek heeft en je merkt dat je kind anders reageert dan je gewend bent bij je andere kinderen. Wanneer je een pleegkind of adoptie kind hebt, dan heb je automatisch een kind met een rugzak en is het een extra uitdaging om positief te verbinden.

 

Bij Olyk combineren we hechting- en interactietherapie met traumatherapie en andere vormen van therapie, zoals vaktherapie, MBT en (hechtingsgerichte) systeemtherapie. Onze collega’s Christel, Eva, Evelien, Jeannette, Sara en Toos vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn voor hechtingsgerichte therapie. Ook kun je meer informatie vinden bij onze ‘expertises’.

 

Om deze therapie aan te gaan, is het belangrijk dat je je veilig voelt bij ons. Daarom hanteren we een persoonsgerichte aanpak op maat.

Kunnen wij jou ergens bij helpen?

Soms loop je even vast, alleen of met je omgeving. Wist je dat veel kinderen, jongeren en ouders dat gevoel een periode in hun leven kunnen hebben? Wij gaan graag samen met jou onderzoeken wat jou weer verder kan helpen. Daar zijn we voor.