Jarenlange ervaring in het werken met kinderen en hun ouders

Hallo, ik ben Jeannette en ik werk als speltherapeut / integratief kindertherapeut bij Olyk-Kindertherapie! En ik werk al jaren met veel plezier met kinderen en hun ouders. Na mijn opleiding SPH ben ik begonnen als pedagogisch medewerkster in de kinderpsychiatrische kliniek van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Ik kwam daar in aanraking met kinderen met ingewikkelde psychiatrische aandoeningen en overige bijkomende problematieken. In deze intensieve, leerzame en plezierige werkomgeving is dan ook mijn passie is ontstaan om te onderzoeken wat kinderen nodig hebben om zich beter en blijer te kunnen gaan voelen en wat hun kon helpen om zich verder te ontwikkelen.

Later ben ik als maatschappelijk werker gaan werken met en voor het hele gezin en is mijn interesse ontstaan in het systemisch werken en het belang daarvan voor de ontwikkeling van het kind. Later begon ik aan de opleiding tot integratief kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor psychotherapie in Amsterdam. Hier kwamen alle dimensies samen: het kind, het gezin, de omgevingsfactoren. En wat mij vooral boeide was de speelse manier waardoor het kind het therapeutisch proces doorloopt: altijd op maat, passend bij het kind en zijn/haar probleem, met respect voor de uniciteit en het eigen tempo van het kind.

Ik help het kind om zijn/haar eigen mogelijkheden en kwaliteiten optimaal te benutten in de therapie sessies, zodat ze op een gegeven moment zelf kunnen aangeven dat ze weer op eigen kracht verder kunnen. En ja, dan wordt het toch echt tijd om ze los te laten.

Nieuwsgierig naar nieuwe kennis

Inmiddels heb ik als therapeut ervaring opgedaan in mijn eigen praktijk voor kindertherapie en later als speltherapeut bij Juvent en als maatschappelijk werker binnen het gebiedsteam van Porthos in complexe gezinssituaties. Totdat ik praktijk Olyk tegenkwam en de overstap heb gemaakt om daar nu volledig, met plezier, als speltherapeut en Theraplay Coach te werken. Ik ben iemand die altijd nieuwsgierig is naar nieuwe kennis en op dit moment ben ik dan ook bezig om me steeds verder te verdiepen in mentaliseren bevorderende therapie bij kinderen (MBT-K).

Specialisaties

Integratieve Kindertherapie, Speltherapie, Theraplay Coach®, MBT (Mentalization-Based Treatment)