Ervaring als speltherapeut

Mijn naam is Evelien Schlooz, ik werk als speltherapeut bij Olyk. Na mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik gaan werken in de jeugdhulpverlening op een leefgroep in de regio Eindhoven als pedagogisch medewerker. Ik heb hier jaren met veel plezier gewerkt, maar ben hiermee gestopt toen ik met mijn gezin terug ben verhuisd naar Zeeland. Daarna heb ik de afgelopen 13 jaar gewerkt als sociotherapeut op een intensieve behandelgroep  en de laatste periode als ambulant begeleider, binnen de kind- en jeugdpsychiatrie bij GGZWNB te Bergen op Zoom.

In 2015 heb ik de opleiding postgraduaat client-centerend spelcounseling aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen afgerond. Als speltherapeut heb ik ervaring opgedaan in mijn eigen praktijk en als speltherapeut bij Juvent, verbonden aan de dagbehandeling in Zeeuws Vlaanderen.

Voor een kind is spelen de natuurlijkste manier om te laten zien hoe het de wereld beleeft. Spel is de taal van kinderen.

Combinatie van meerdere werkplekken

Ik heb de combinatie van meerdere werkplekken altijd als heel waardevol ervaren. Mijn ervaring  en kennis die ik heb opgedaan binnen de kind- en jeugdpsychiatrie kon ik goed gebruiken en toepassen in mijn werkzaamheden als speltherapeut, en andersom natuurlijk ook.  Maar eerlijker-wijs merkte ik dat ik de kracht van spel steeds meer als inspiratie en drijfveer zag in mijn werk en ik meer en meer de wens had om me volledig op speltherapie te richten. Gelukkig kwam ik praktijk Olyk tegen en sinds maart 2020 werk ik bij hun volledig als speltherapeut.

Specialisaties

Speltherapie, Theraplay, Floorplay, Jeugd en Gezin