Iedere levensfase brengt iets nieuws

ik ben Toos en vanaf april 2020 werk ik als orthopedagoog bij Olyk. Wat ik zo leuk vind aan kinderen, is dat ze speels zijn en willen ontdekken. Kinderen veranderen en iedere levensfase brengt weer iets nieuws. Als ouder moet je daar steeds weer op inspelen en ontdekken hoe je je kind het beste kunt begeleiden. Soms gaat dat niet vanzelf en beland je met elkaar in een patroon waar je niet goed uitkomt. Als je kind zich niet gedraagt zoals je wenst of als de omstandigheden anders zijn dan je had gehoopt, kun je daar behoorlijk onzeker van worden. Je kunt dan niet altijd meer de veiligheid bieden die je kind nodig heeft.

Het kan ook zijn dat je als ouder reageert vanuit hoe je zelf bent opgevoed, terwijl je het misschien juist wel helemaal anders zou willen. Samen met jou als ouder zoek ik naar wat wél goed gaat en hoe we weer beweging krijgen in dat wat is vastgelopen. Ik wil je daarbij inzicht geven in hoe je beter om kunt gaan met de situatie zoals die is.

Samen met jou als ouder zoek ik naar wat wél goed gaat en hoe we weer beweging krijgen in dat wat is vastgelopen. Ik wil je daarbij inzicht geven in hoe je beter om kunt gaan met de situatie zoals die is.

Eigen ervaring als moeder

In mijn begeleiding put ik uit jarenlange ervaring met ouders en kinderen. Ik ben begonnen als leidster bij kinderen met een beperking en op een peuterspeelzaal. Daarna begeleidde ik ouders bij de opvoeding, zowel in een groep als individueel. Ik heb sociale vaardigheidstrainingen gegeven aan kinderen en ook individueel met kinderen gewerkt. De afgelopen jaren werkte ik als pedagoog bij een CJG in Utrecht en als gezinswerker bij een wijkteam.

Naast mijn werkervaring heb ik ook veel geleerd van mijn eigen ervaring als moeder. Ik ben in 2003 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik trainingen en opleidingen mindfulness, oplossingsgericht- en contextueel werk gevolgd. En het houdt nooit op: als mens sta ik open voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen, want zo kan ik mezelf blijven ontwikkelen.

Specialisaties

Orthopedagogiek, Jeugd en Gezin, Theraplay, Jonge kind, Culturele Diversiteit