0113 - 745 706 mail@olyk.nl

Maak kennis met ons team

Esther Willemse

Hallo, ik ben Esther Willemse. Ik ben werkzaam bij Olyk-Kindertherapie als jeugd- en gezinsprofessional. Na mijn MBO opleiding MMZ (medewerker maatschappelijke zorg) heb ik besloten dat ik nog verder wilde studeren. In Rotterdam heb ik mijn bachelor Social Work gehaald met een registratie voor jeugd. 

Eerder ben ik werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg. Ik heb op woongroepen en dagbesteding gewerkt. Het belangrijkste wat ik meeneem uit deze ervaringen is het zien van eigen kracht van volwassenen en kinderen. Goed kijken naar alle mogelijkheden die er juist wél zijn en samen op zoek gaan naar hoe je deze kunt vergroten.  

Het kan best moeilijk zijn om aan te geven dat het niet fijn loopt in het gezin. Ik vind het belangrijk om jullie goed te leren kennen en samen te kijken naar hoe je weer verder kunt met elkaar. Dat traject is voor iedereen anders en persoonlijk. Uiteindelijk hoop ik dat het gezin dan aan het eind van het traject kan zeggen: “het was fijn dat je er was, maar nu kunnen we weer zelf verder”. Het hoeft niet perfect te zijn, zolang je als gezin maar weer verder kunt. Dat de verbinding en het vertrouwen er weer is.  

Ieder gezin is uniek en geen dag is hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat ik elke dag weer enthousiast word van mijn werk. Ik geloof dat je binnen dit vak nooit bent uitgeleerd. Daarom ga ik als professional steeds op zoek naar mogelijkheden om meer kennis te vergaren en ervaring op te doen.

Esther

Esther

Jeugd- en Gezinsprofessional

Logo Olyk Wit Label