0113 - 745 706 mail@olyk.nl

Maak kennis met ons team

Jeannette van Swaay

Hallo, ik ben Jeannette en ik werk als speltherapeut / integratief kindertherapeut bij Olyk-Kindertherapie!

Ik heb al heel wat jaren ervaring in het werken met kinderen en hun ouders. Na mijn opleiding SPH ben ik begonnen als pedagogisch medewerkster in de kinderpsychiatrische kliniek van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Ik kwam daar in aanraking met kinderen met ingewikkelde psychiatrische aandoeningen en overige bijkomende problematieken. In deze intensieve, leerzame en plezierige werkomgeving is dan ook mijn passie is ontstaan om te onderzoeken wat kinderen nodig hebben om zich beter en blijer te kunnen gaan voelen en wat hun kon helpen om zich verder te ontwikkelen. Later ben ik als maatschappelijk werker gaan werken met en voor het hele gezin en is mijn interesse ontstaan in het systemisch werken en het belang daarvan voor de ontwikkeling van het kind. Later begon ik aan de opleiding tot integratief kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor psychotherapie in Amsterdam. Hier kwamen alle dimensies samen: het kind, het gezin, de omgevingsfactoren. En wat mij vooral boeide was de speelse manier waardoor het kind het therapeutisch proces doorloopt: altijd op maat, passend bij het kind en zijn/haar probleem, met respect voor de uniciteit en het eigen tempo van het kind.

Inmiddels heb ik als therapeut ervaring opgedaan in mijn eigen praktijk voor kindertherapie en later als speltherapeut bij Juvent en als maatschappelijk werker binnen het gebiedsteam van Porthos in complexe gezinssituaties. Totdat ik praktijk Olyk tegenkwam en de overstap heb gemaakt om daar nu volledig, inmiddels al met plezier, als speltherapeut te gaan werken. Ik ben iemand die altijd nieuwsgierig is naar nieuwe kennis en vind het daarom erg leuk dat ik vanuit Olyk nu ook met de Theraplay opleiding ben gestart.

Binnen de speltherapie help ik een kind graag op weg naar herstel binnen een veilige, voorspelbare en speelse omgeving. Bij mij mag het kind zijn wie het is en help ik het kind om zijn/haar eigen mogelijkheden en kwaliteiten optimaal te benutten in de therapie sessies. Daarbij vind ik het zelf erg leuk om te spelen en ontroert het mij altijd weer om te ontdekken dat kinderen na een gezamenlijk proces op een gegeven moment zelf kunnen aangeven dat ze weer op eigen kracht verder kunnen. En ja, dan wordt het toch echt tijd om ze los te laten. Een proces weer op zich.

Jeanette

Jeanette

Speltherapeut / Integratief Kindertherapeut

Logo Olyk Wit Label