0113 - 745 706 mail@olyk.nl

Maak kennis met ons team

Jennifer Steenbergen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Jennifer Steenbergen, sinds april werk ik bij Olyk als vaktherapeut beeldend. Vaktherapie beeldend, of makkelijker gezegd ‘beeldende therapie’, is een therapievorm waarbij er gewerkt wordt met beeldende en creatieve technieken en materialen, zoals tekenen, schilderen, klei, knutselen, textiel, digitale middelen en nog veel meer!

Net zoals speltherapie en PMT leert en ontwikkelt een kind/jongere door te doen en te ervaren, en minder door erover te praten. Door te werken met deze materialen en technieken kan er aan jouw hulpvraag worden gewerkt, bijvoorbeeld: het omgaan met emoties, het verwerken met moeilijke gebeurtenissen uit het verleden, de concentratie verbeteren, het verbeteren van het zelfbeeld etc.

Ook kan beeldende therapie gevolgd worden door het hele gezin. Wat fijn is aan beeldende therapie is dat het een sterk sensorische component heeft, wat belangrijk is in de ontwikkeling van (jonge) kinderen, en dat het beeldend werkstuk tastbaar is. Zo kan je zelf beslissen wat je ermee kan doen, zoals het wegleggen en op een later moment ernaar terug kijken, het bewaren of het verscheuren. De grootste denkfout die over beeldende therapie gemaakt wordt is dat het resultaat mooi moet zijn. Daar gaat het niet om, het gaat om het doen en ervaren. En als het mooi is geworden, is dat een leuke bijkomstigheid!

Ik heb jarenlang gewerkt (ook als stagiaire) in alle facetten van de psychiatrie, zowel de ernstige psychiatrische aandoeningen, depressie, angst, trauma, persoonlijkheidsproblemen, mensen met een LVB en met jongeren met autisme. Ook heb ik in de revalidatie gewerkt met mensen die bijvoorbeeld een beroerte of ongeval hebben gehad. 

Graag zet ik mij met passie in om jou, uw kind, of het hele gezin naar herstel, positiviteit, kracht en autonomie te begeleiden. Mijn motto is daarom ook: Wordt de kunstenaar van je eigen leven!

Jennifer

Jennifer

Vaktherapeut Beeldend

Logo Olyk Wit Label