25 jaar ervaring binnen de jeugdzorg/jeugdhulpverlening

Al meer dan 25 jaar ben ik werkzaam binnen de jeugdzorg/jeugdhulpverlening. In deze jaren heb ik ontzettend veel ervaring en kennis mogen opdoen in het werken met jongeren en de gezinnen, dit vanuit diverse invalshoeken. Deze ervaringen hebben mij gevormd in wie ik ben als hulpverlener en waar ik voor wil staan.

In mijn werk kom ik letterlijk bij de mensen thuis en zet ik iedere keer weer de stap over hun drempel. Dat kan een grote stap zijn voor ouders en kinderen.

Bij start is het eerst zoeken naar de wijze waarop we kunnen gaan samenwerken, want dat is hoe ik het zie; samenwerken om te komen tot mogelijke verandering. Daarom staan voor mij transparantie, duidelijkheid in wederzijdse verwachtingen (vanuit de verschillende partijen), wederkerigheid en verbinding centraal binnen deze samenwerking.

Horen, luisteren en naast het gezin gaan staan is voor mij de basis voor een wederkerige samenwerking.

Samen de problemen aan gaan

Ik vind het belangrijk dat het welzijn en het belang van het kind centraal staat binnen het hulpverleningstraject. Krachten te bundelen van het hele systeem rondom het kind, en deze te versterken, om zo te gaan bouwen aan de mogelijkheden om de ervaren problemen aan te gaan.

De kracht van het Olyk-team zit ‘m voor mij in de diversiteit van de verschillende functie/expertises.  Vanuit de verschillende expertises, de verschillende collega’s, kunnen we samen kijken wat passend gaat zijn voor dat specifieke kind en/of gezin. Dat is een grote meerwaarde in het begeleidings- en behandelproces.

Specialisaties

Jeugd en Gezin, Echtscheiding