Kijken naar de mogelijkheden die er zijn

Hallo, ik ben Esther Willemse en werkzaam bij Olyk-Kindertherapie als jeugd- en gezinsprofessional. Na mijn MBO opleiding MMZ (medewerker maatschappelijke zorg) heb ik besloten dat ik nog verder wilde studeren. In Rotterdam heb ik mijn bachelor Social Work gehaald met een registratie voor jeugd. 

Eerder ben ik werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg. Ik heb op woongroepen en dagbesteding gewerkt. Het belangrijkste wat ik meeneem uit deze ervaringen is het zien van eigen kracht van volwassenen en kinderen. Goed kijken naar alle mogelijkheden die er juist wél zijn en samen op zoek gaan naar hoe je deze kunt vergroten.  

Uiteindelijk hoop ik dat het gezin dan aan het eind van het traject kan zeggen: “het was fijn dat je er was, maar nu kunnen we weer zelf verder"

Ieder gezin is uniek

Ieder gezin is uniek en geen dag is hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat ik elke dag weer enthousiast word van mijn werk. Ik geloof dat je binnen dit vak nooit bent uitgeleerd. Daarom ga ik als professional steeds op zoek naar mogelijkheden om meer kennis te vergaren en ervaring op te doen.

Specialisaties

Jeugd en Gezin, Ontwikkelingsachterstand, Psychomotorische Kindertherapie