Jeugd- en Gezinsprofessional

Hoi, ik ben Jolijn, ik werk als jeugd- en gezinsprofessional bij Olyk.

Na de middelbare school ben ik de opleiding onderwijsassistent gaan volgen op het Scalda. Tijdens deze opleiding heb ik in verschillende klassen stage gelopen en na de opleiding ook gewerkt. In deze groepen zag ik ook kinderen die minder goed mee konden komen in de klas en waarbij zichtbaar was dat ze andere hulp nodig hadden. Ik wilde deze hulp ook graag kunnen bieden en ik heb daarom gekozen om de opleiding Pedagogiek te gaan volgen op de Hogeschool Zeeland. Hier heb ik geleerd om juist de kinderen met een specifiekere hulpvraag en zijn/haar ouders te begeleiden.

Ik vind het leuk werk en ik haal er energie uit om de gezinnen te leren kennen en om te zien hoe krachtig ouders kunnen zijn.

Ik werk met veel plezier bij Olyk. In de eerste fase ligt de nadruk vooral op het elkaar beter leren kennen en aan elkaar wennen, maar kan ik ook eventuele vragen beantwoorden of dingen uitleggen. Hierna gaan we samen kijken hoe jullie de thuissituatie zo fijn mogelijk kunnen gaan ervaren. Hierin kijken we samen goed naar jullie normen en waarden en wat er voor jullie belangrijk is in de opvoeding.

Samen werken we toe naar een fijne thuissituatie, waarin we uiteindelijk weer afscheid van elkaar nemen omdat jullie als gezin weer in verbinding staan met- en vertrouwen hebben in elkaar.

Specialisaties

Jeugd en Gezin, Pedagogiek, Onderwijs