Hallo, ik ben Marei van Dijk en sinds 1 september 2019 werkzaam bij Olyk-Kindertherapie. Nadat ik mijn bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb behaald aan de Hogeschool Rotterdam ben ik bij stichting Yulius voor kinderpsychiatrie aan de slag gegaan als sociotherapeut op de kinderkliniek. Allereerst op een  residentiële groep voor kinderen met gedragsproblematiek en psychiatrie van 8 tot 12 jaar. Hier was ik verantwoordelijk voor de verzorging, behandeling en begeleiding van de kinderen en hadden wij een belangrijke rol in de diagnostiek samen met de hoofdbehandelaar en de psychiater. Ik vond het erg mooi om deel uit te maken van een behandeling en proces waardoor een kind meer tools en inzichten kreeg waardoor het zich beter kon handhaven in de maatschappij.  Hier heb ik tweeënhalf jaar met veel plezier gewerkt.

Hierna werkte ik op een residentiële kleutergroep met kinderen van 3,5 tot 8 jaar. Dit bleek mijn echte passie! Omdat bij kleuters vaak nog niet echt een vaststaande diagnose te stellen is, was het de uitdaging om een goed beeld van het kind te krijgen, goed achter gedrag te kijken en de juiste aanpak en behandeling te kunnen creëren samen met mijn collega’s.

Op de kleutergroep hadden we te maken met ADHD, autismespectrumstoornissen, trauma en hechting en systemische problematiek wat voor veel dynamiek zorgde. Maar ook maakte het verzorgingsstuk en een echte goede vertrouwensband opbouwen, veiligheid bieden en contact met ouders/verzorgers het een erg veelzijdige baan die nooit saai was.

Ik vind het super dat ik al mijn opgedane ervaring in deze functie kwijt kan en dicht bij de mensen kan staan. Het is een erg veelzijdige functie met leuke collega’s wat maakt dat elke dag anders is.

Na tien jaar op deze groep te hebben gestaan werd het tijd voor een volgende stap. Ik ben ambulant gezinsbehandelaar geworden op de Poli Jonge Kind en later op de Poli Trauma en Hechting van Yulius. Ik kwam hierdoor meer bij de mensen thuis waar mijn doel was vooral hier belangrijke interventies te kunnen doen zodat de stap ‘opname’ niet nodig zou zijn en kinderen en ouders meer inzicht kregen in wat er gebeurde thuis en hoe dit te veranderen.

Na twaalf jaar dit te hebben gedaan, en het feit dat ik ondertussen zelf ook moeder ben geworden heb ik besloten dat het tijd werd om dichter bij huis te gaan werken. Er bleek een leuke functie als intensief ambulant hulpverlener bij Olyk beschikbaar die ik met beide handen heb aangegrepen.

Specialisaties

Jeugd en Gezin, Theraplay Coach®, Echtscheiding, Hechting