Psychomotorisch therapeut én jeugd- en gezinsprofessional

Ik ben Robert Sonke en werk sinds juni 2021 bij Olyk-Kindertherapie. Vanaf 1994 werk ik met kinderen, jongeren en hun ouders. De laatste 18.5 jaar werkte ik in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Jullie kunnen mij bij Olyk in twee functies tegenkomen. Met sommigen van jullie mag ik samenwerken als psychomotorisch therapeut (PMT). Anderen zullen mij tegenkomen als jeugd- en gezinsprofessional en systeemtherapeut in opleiding.

Op een speelse manier leer je wat jouw grenzen zijn of de wat de grens van ander is.

Bewegingsactiviteiten en lichaamsoefeningen

PMT is een ervaringsgerichte therapie. Ik maak hierbij gebruik van bewegingsactiviteiten en lichaamsoefeningen. Bij PMT staat het doen en ervaren centraal. Op een speelse manier kun je leren wat jouw grenzen zijn of de wat de grens van ander is. Je kunt leren meer zelfvertrouwen te krijgen, leren omgaan met angsten of leren omgaan met stressvolle situaties. Als jeugd- en gezinsprofessional kom ik bij mensen thuis. De invloed van een gezin of systeem op kinderen is groot. De standaard manier van opvoeden of de manier waarop ouders hun opvoeding inzetten, werkt niet meer. Samen met ouders en jongeren probeer ik te zoeken naar een kleine verandering in de benadering die helpend is voor iedereen.

Mijn ervaringsrugzak

Mijn werkervaringen als groepsleider, gezinsbehandelaar en PMT-er bundel ik samen. Dat is mijn ervaringsrugzak. Met deze ervaringsrugzak wil ik graag samenwerken met jou en/of met je gezin om die stappen te maken, die nodig zijn om weer verder te kunnen. Dit is elke keer weer een ander proces en ik kijk er naar uit om dit proces samen met jou of jullie aan te gaan.

Specialisaties

Jeugd en Gezin, Psychomotorische Therapie, Systeemtherapie