0113 - 745 706 mail@olyk.nl

Maak kennis met ons team

Elise Geluk

Hoi!

Mijn naam is Elise en ik ben sinds september 2021 werkzaam als speltherapeut bij Olyk. Hiervoor ben ik 14 jaar werkzaam geweest als schoolmaatschappelijk werker op twee basisscholen in Rotterdam. Het meeste plezier haalde ik uit de contacten die ik had met kinderen, maar wegens het kortdurende karakter van deze vorm van hulpverlening was hier weinig ruimte voor. Om die reden besloot ik de opleiding Master Speltherapie aan de Christelijke Hogeschool in Ede te volgen. 

Spel is universeel voor ieder kind en de taal van de kinderen. Daar waar wij als volwassenen met elkaar praten, spelen kinderen over hun belevenissen. Speltherapie helpt kinderen terug te gaan naar hun verleden, te verwerken, dingen anders te zien en weer door te kunnen.

Voor kinderen is het fijn zich te uiten binnen het spel, omdat sommige kinderen niet kunnen praten over dingen die ze meemaken. Met al het materiaal in de spelkamer vertellen ze als vanzelf hun verhaal. Wat hoog zit komt eruit, omdat het hun taal is, hun manier van communiceren.
Daar mag ik als speltherapeut getuige van zijn en ook gebruik van maken om het kind te helpen vervelende gebeurtenissen te verwerken en/of van andere inzichten te voorzien. Zo hoop ik kinderen iets mee te geven waarmee ze weer verder kunnen. 

Groetjes, 

Elise

Elise

Elise

Speltherapeut

Logo Olyk Wit Label